Over ons

Familie Hofstra

Jorinde en Johan hebben elkaar ontmoet in het Drentse Odoorn, de geboorteplaats van Jorinde. Na 17 jaar in Exloo te hebben gewoond is Johan met zijn ouders verhuisd naar Odoorn. In die periode werkten ze naast de studie als vakantie en weekendkracht. Johan bij Café Restaurant ’t Witte Peerd in Exloo en Jorinde bij Coop Supermarkt Schippers in Odoorn. Liefde op het eerste gezicht.

Sinds 1998 beide woonachting in Groningen voor de studie. Jorinde ging aan de RijksUniversiteit Groningen de studie orthopedagogiek volgen, welke zij in 2001 afrondde. Johan volgde zijn horecahart en ging naar de Middelbare HotelSchool in Groningen.

Tijdens de opleiding is Johan tot aan de start van zijn stagejaar in de weekenden gaan werken bij De Hertenkamp in Assen. De stages waren achtereenvolgend bij Bilderberg Kasteel ’t Kerkebosch in Zeist en bij Château Neercanne in Maastricht, bij beide bedrijven groeide zijn liefde voor de horeca.

In 2002 behaalde Johan zijn diploma, waarna hij aan de slag ging bij Restaurant Bodega De Apedans in Groningen. Jorinde had inmiddels in Drachten een baan gevonden als orhopedagoog in de verstandelijk gehandicaptenzorg, een doelgroep waar ze veel affiniteit mee heeft en bij wie haar zorghart ligt.

De Hertenkamp wordt Stadspaviljoen Het Hofhuys
Stadspaviljoen Het Hofhuys

In 2004 is Johan in Assen gaan werken bij Restaurant Zalen De Hertenkamp. Dat beviel hem goed en om die reden zijn ze samen verhuisd vanuit Groningen naar Assen, terug naar Drenthe, de provincie waar ze beide geboren zijn. De woning boven het bedrijf werd hun nieuwe thuis en Assen de nieuwe woonplaats. In 2007 zijn Johan en Jorinde getrouwd en in 2008 werd Annemijn geboren, Joep in 2009 en Teun in 2012.

In de vrije uurtjes wordt er een balletje geslagen op de tennisbaan van ATV De Hertenkamp en gevoetbald bij ACV. Dansen en musical bij Jan Postema Dansstudio. Fitness, spinning en zwemmen bij De Bonte Wever.

Daarnaast geniet het gezin van de gastvrijheid van de collega’s in de stad. Een lekker glas speciaalbier bij Grandcafé Zusjes de Boer, 1809 Lodewijk Napoleon en Herberg De Koppelpaarden. Gezellig eten bij Restaurant & Grandcafé Liff, Dinercafé De Heeren Hofsteenge en Gastrobar bij Jaap. Een gezellig, druk, en gelukkig gezinsleven, waarin elke dag volop wordt genoten.

De Hertenkamp wordt Het Hofhuys

Wij voelen ons meer dan thuis in de charmante Drentse hoofdstad!