Locatie van Stadspaviljoen Het Hofhuys

Aan de rand van het centrum van de Drentse hoofdstad ligt ons charmante stadspaviljoen. Dit is slechts enkele minuten lopen vanaf het Drents Museum, De Nieuwe Kolk en het knusse Asserstadshart. Het uitzicht vanaf het terras in onze tuin op het hertenkamp en de vele monumentale Drentse Paleizen is buitengewoon.

Aan drie kanten grenst het stadpaviljoen aan het Asserbos. Naar achteren is de route naar de kinderboerderij, de eendenvijver, het openluchttheater & het duurzaamheidscentrum.

Richting De Vaart loopt de route langs de monumentale Noorderbegraafplaats. De andere kant gaat langs de natuurijsbaan, de Heemtuin achter de Boshof en komt uit bij voormalig landgoed De Eerste Steen. Wolter Henkdrik Hofstede ontwierp rond 1760 een wandelgebied in de vorm van een sterrenbos, waarbij lange rechte paden elkaar in een stervorm kruisen. Het bos kent twee sterren die op een plattegrond goed te herkennen zijn. Er zijn twee zichtlijnen. De hoofdlaan gericht op de abdijkerk en de roldertorenlaan, die in de richting van de toren van Rolde wijst. Ook werden er cirkelvomige paden toegevoegd en zo kreeg het Asserbos een parkachtige structuur.

Waar kunt u ons vinden?