Stadspaviljoen Het Hofhuys

Restaurant Zalen De Hertenkamp wordt: Stadspaviljoen Het Hofhuys

Op 15 maart 2020 heeft Restaurant Zalen De Hertenkamp haar deuren gesloten. Wij hebben de afgelopen periode zorgvuldig de tijd genomen om ons bedrijf qua invulling en opstelling toekomstbestendig te maken.

Onze locatie beschikt, zowel binnen als buiten, over de benodigde ruimte. Er zijn aanpassingen gedaan om u als gast op een verantwoorde en vertrouwde manier te kunnen ontvangen. Niet alleen in een nieuwe omlijsting, maar ook met een nieuwe naam en huisstijl. Dit met respect voor het verleden en een frisse blik op een duurzame toekomst.

Stadspaviljoen Het Hofhuys

Een krachtige naam, die onze kernwaarden goed uitdraagt. Onze gasten kunnen onthaasten in een intieme en warme sfeer omgeven door het natuurlijke stadshart van Assen. Buitengewoon genieten van rust, ruimte & Drentse gastvrijheid.

Zowel binnen als buiten van deze tijd

De afgelopen jaren hebben er meerdere verbouwingen plaatsgevonden met een resultaat waar we trots op zijn:

  • De Groote Zaal; een royale ruimte met fraaie bar, veel daglicht en als blikvanger het panoramaraam met zicht op het Asserbos.
  • De toiletten; ruim en fris in een vriendelijke, natuurlijke stijl.
  • De hal met licht, lucht en ruimte en kunst van Marthijn De Groot.
  • De Salon; een knusse overgangsruimte met haard en comfortabele banken en stoelen.
  • Het terras; een strakke afscheiding tussen het pand en onze tuin, met een mix van grind, hout en tegels als ondergrond en daarnaast Catalpa’s (bomen) en een veelheid aan groen gevulde borders.
  • De keuken; volledig gemoderniseerd met een gescheiden afwasruimte.
  • De klassieke voorzaal heeft haar unieke uitzicht op het hertenkamp en de tuin behouden. De inrichting en de ambiance sluiten, net als de rest van de locatie, aan bij deze tijd.
Ambiance Stadspaviljoen Het Hofhuys
De Hertenkamp wordt Stadspaviljoen Het Hofhuys

Het creëren van een hedendaagse stijl heeft de ambiance van de locatie aangenamer gemaakt. We hebben ervoor gekozen om de omgeving van buiten naar binnen te laten komen. De locatie weerspiegelt zo haar unieke ligging aan de rand van het bos in het stadshart van Assen.

Van een Buitensociëteit naar Stadspaviljoen

De oorsprong van het pand is de Buitensociëteit. De Groote Sociëteit, opgericht op 21 maart 1780, heeft in 1854 hier het voormalige paviljoen gebouwd. Als familie Hofstra zijn we in 2015 bij het restaurant gaan wonen om meer service en gastvrijheid te kunnen bieden. Ons woonhuys is nauw verbonden met het restaurant. En nu, 240 jaar na oprichting van de sociëteit, is de sfeer van thuis ook in het stadspaviljoen terug te vinden.

U kunt bij ons, Stadspaviljoen Het Hofhuys, zowel buiten als binnen, Buitengewoon genieten van rust, ruimte & Drentse gastvrijheid.

Met gastvrije Drentse groet,

Familie Hofstra
Johan & Jorinde
Annemijn, Joep, Teun

Stadspaviljoen Het Hofhuys

Buitengewoon genieten van rust, ruimte & Drentse gastvrijheid.

Hertenkamp 10 | 9401 HL Assen
0592 – 317 155 | www.hofhuys.nl | welkom@hofhuys.nl